Kids

In de omgeving van het park zijn veel mogelijkheden voor uitstapjes met de kinderen. Eigenlijk te veel om op te noemen. Hieronder een paar tips:

Zeehondentochten Harlingen

Met schipper Klaas Tot op zeehondentocht. Hij heeft al bijna 40 jaar ervaring op de Waddenzee en weet precies waar hij de zeehonden kan vinden.

Rugzakroutes In Nationaal Park De Alde Feanen

Onze rugzakroutes zijn voor verschillende leeftijden. Onder begeleiding van een ouder wordt onderzoek gedaan naar de natuur en de dieren die er leven. Dit doen we aan de hand van doe-opdrachten. De kinderen krijgen een rugzak vol interessant onderzoeksmateriaal mee, zoals een opdrachtenboekje, routekaart, schepnet en/of verrekijker. Afhankelijk van de route wordt er bij afloop een coole oorkonde uitgereikt!

Kinderboerderij Doniastate

Kinderboerderij Doniastate is in 1997 opgericht. Het is de grootste en drukst bezochte kinderboerderij van Friesland. Jaarlijks komen er inmiddels ruim 75.000 mensen. Dat is veel, maar toch is het nooit echt druk. De kinderboerderij is namelijk ruim 6 hectare groot. Doniastate is de eerste erkende kinderboerderij van Friesland. Dat de kinderboerderij een leuk dagje uit is blijkt wel uit het feit dat Doniastate is gekozen door de leden van de ANWB tot leukste uitje van Friesland in 2011.

Kameleondorp Terherne

In de Kameleonboerderij is levensgroot het Kameleondorp Lenten nagebouwd. De pratende melkbussen vertellen je over het dorpsmysterie en leiden je door het hele dorp. Hopelijk lukt het jou om het mysterie op te lossen! Stap vervolgens in de rondvaartboot die geduwd wordt door de Kameleon. Een inwoner van Lenten vertelt alles over het dorp, de omgeving en natuurlijk de films en de boeken. Onderweg kun je veldwachter Zwart helpen bij het oplossen van een probleem op het meer. De rondvaart boot zet je af op het Avontureneiland van Gerben Zonderland, waar je ontvangen wordt door een Kameleonfiguur. Er zijn spannende paden die je leiden over en langs het water, door de bomen en over de moerassen. Blijf jij schoon?

MonkeyTown Franeker

Slecht weer en toch lekker weg?. Naast zwembad Bloemketerp ligt Monkeytown. Kinderen kunnen in dit overdekte speelparadijs klimmen en klauteren, kruipen door tunnels en springen op de springkussens en de trampolines. Of spelen met superlego en ravotten in de ballenbakken. Combineer een bezoek aan Monkeytown met het zwembad.

Voor meer uitjes, informeer bij de receptie. Zij helpen u graag, of check de website "kidsproof".

kidsproof