Recreatiepark De Friese Wadden

Waddeneilanden

Recreatiepark De Friese Wadden is een prima uitvalsbasis voor een (dag) tocht naar een van de Waddeneilanden

De Friese Waddeneilanden zijn Vlieland ,  Terschelling , Ameland en Schiermonnikoog zijn vanaf recreatiepark de Friese Wadden goed te bereiken

U kunt vanuit Harlingen  met de veerboot naar Terschelling en Vlieland, vanuit Holwerd kunt u met de boot naar Ameland en Schiermonnikoog, vanuit  Lauwersoog kunt u ook met de boot naar Schiermonnikoog

Terschelling grenst ten noorden aan de Noordzee en ten zuiden aan de Waddenzee; ten zuidwesten ligt Vlieland en ten oosten Ameland. De totale strandlengte is 30 kilometer en de totale lengte van de fietspaden is ruim 70 kilometer

Rederij Doeksen of Rederij EVT brengt u met de veerboot of met de snelle boot van Harlingen naar Terschelling en/of Vlieland.

Vlieland

Vlieland is één van vijf Nederlandse Waddeneilanden en kenmerkt zich vooral door het uitgesproken rustige karakter. Het eiland heeft één dorp en het landschap bestaat uit duingebied, strand en relatief veel bos. Eenmaal op het eiland aangekomen, wordt u aangenaam verrast door de ruimte, de rust, de schone lucht, prachtige natuurschoon en het gebrek aan jachtig autoverkeer. Vlieland is een eiland zonder werelds vermaak, hoewel er genoeg uitgaansgelegenheden zijn.

Ameland

Ameland is een prachtig Waddeneiland met veel natuur, rust en ruimte. Elk seizoen kleurt het eiland op zijn eigen wijze en biedt u veel verschillende landschappen.
Ook op cultureel en sportief gebied valt er veel te zien en te doen. Bezichtig de vier gezellige dorpjes, elk dorp met zijn eigen dorpskarakter en knusse winkeltjes. Bezoek de musea en duik in de interessante geschiedenis van Ameland. Door deel te nemen aan boottochten, excursies, of door te fietsen en wandelen ontdekt u het hele eiland!

Wagenborg Passagiersdiensten brengt u met de twee moderne veerboten “Oerd “en “Sier in circa 45 minuen van Holwerd naar het gastvrije Ameland

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het meest noordelijke bewoonde Waddeneiland van Nederland.
Het eiland is ongeveer 18 km lang en 3 km breed. Er wonen bijna 1000 mensen.. Schiermonnikoog is erg geschikt voor een dagbezoek omdat de vaartijd van de boot maar 45 minuten is. Schiermonnikoog is een paradijs voor fietsers en wandelaars. Alleen degenen die een vergunning hebben mogen hun auto meenemen naar het eiland. De gasten moeten hun vervoermiddel achterlaten op de parkeerplaats in het Groningse Lauwersoog, vanwaar de boot vertrekt.

Met de twee moderne veerboten “Rottum”en “Monnik” wordt de veerdienst Lauwersoog – Schiermonnikoog v.v. door Wagenborg Passagiersdiensten onderhouden. In circa 45 minuten brengen zij u naar het autoluwe Waddeneiland.
Ook vanuit Oostmahorn brengt Wagenborg Passagiersdiensten u dagelijks snel en comfortabel naar Schiermonnikoog met de snelboot ms.Esonborg.