Recreatiepark De Friese Wadden

NIEUWS

Wat staat er de komende tijd allemaal te gebeuren rond park de Friese Wadden?

 • Leeuwarden is verkozen tot culturele hoofdstad van Europa in 2018.Door middel van cultuur laat Leeuwarden-Fryslân 2018 volgend jaar zien dat lef, eigenzinnigheid en diversiteit onmisbaar zijn als je internationaal tot grote dromen en daden wilt komen. Door kunstenaars, wetenschappers, boeren, eigenzinnige Friezen en (inter)nationale bezoekers met ideeën bij elkaar te brengen, geeft de Culturele Hoofdstad de nieuwe wereld vorm als een open gemeenschap. Precies daarover gaat het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018. Sinds 1985 worden elk jaar twee Europese steden verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa.  De Culturele Hoofdstad van Europa is onderdeel van het Creative Europe programma.
 • Wat is er dan precies te doen dit jaar in Leeuwarden en de rest van Friesland? Och, teveel om op te noemen! Boeren, wetenschappers, burgers en kunstenaars hebben kleine en grote projecten bedacht en ontwikkeld om van 2018 het jaar der jaren te maken.
  Wat je ook van plan bent, ga in ieder geval naar de Stormruiter in september. Honderd Friese paarden spelen dan de hoofdrol in een opzwepende voorstelling over de overmoedige dijkgraaf Hauke Haien en de eeuwige strijd tegen het water.
 • Spectaculair zijn ook de vijftien meter hoge reuzen die tot leven komen tijdens het straatspektakel Royal de Luxe op 16, 17 en 18 augustus in de stad Leeuwarden.
 • Van 28 april tot 28 oktober staat het Fries Museum in het teken van de kunstenaar Escher.
 • Het verrukkelijke Oranjewoud Festival van 1 tot 10 juni mag je niet missen als je van klassieke muziek houdt!
 • Sail Harlingen 2018
  The Tall Ships Races zijn de grootste internationale oceaanraces voor Sail Training-schepen. Alles draait bij dit jaarlijkse zeilevenement om de trainees (stagiairs).
  Het evenement is bedoeld om jongeren onder de 25 jaar kennis te laten maken met de zee en het zeilen op traditionele schepen. De helft van de bemanning is daarom tussen de 15 en 25 jaar oud.De Tall Ships Races bestaan altijd uit twee of drie etappes, waarbij verschillende Europese havens worden aangedaan. De verschijning en verrichtingen van de schepen zijn spectaculair en passen in de beste tradities van de Nederlandse scheepvaart. De historische havenstad Harlingen is het decor bij uitstek om de machtige schepen welkom te heten.

  Stichting Harlingen Sail organiseert het evenement The Tall Ships Races Harlingen 2018 (TSRH) in nauwe samenwerking met en in opdracht van de gemeente Harlingen.
  The Tall Ships Races 2018 worden het grootste meerdaagse evenement ooit in Friesland gehouden, in samenwerking met Stichting Kulturele Haadstêd Leeuwarden 2018. Het is van groot economisch en toeristisch belang. Het is een evenement van evident internationaal niveau, dat blijvende invloed zal hebben op het economische, toeristische, sportieve en culturele klimaat en imago.

 • Het recent geopende Elfstenpad! Een prachtige wandelroute langs het parcours van de beroemde schaatstocht met een lengte van 283 kilometer, opgedeeld in 46 etappes.Dit Elfstedenpad gaat, in tegenstelling tot de wereldberoemde schaatstocht, niet langs maar juist door de pittoreske dorpjes. Je komt echt door de mooiste delen van Friesland: de Greidhoeke, het merengebied, de heuvels en bossen van Gaasterland, de houtwallen, het coulissenlandschap van de Fryske Walden en als extraatje kun je in alle elf steden een rondwandeling maken.